Ensam

Idag är första dagen Tommie jobbar och jag är hemma själv med Milian. Känns tråkigt att han jobbar men det är kul att vara själv med Milian också. 

Nu på morgonen har vi varit i Sorsele hos barnmorskan på efterkontrollen. Gick bra och allt såg toppen ut. Det enda jag reagerade på var att det inte blev någon gynundersökning. Men jag frågade inte heller varför för då slapp jag de. Barnmorskan ville att jag skulle börja äta p-piller. Men jag har ingen lust med det. Har inte ätit p-piller på tre år så kände att jag inte ville börja med det nu heller. Har inte fått äta p-piller förut pga av olika orsaker men nu fanns det speciella som jag kunde äta men vill inte iallafall. 

Resten av dagen ska bara jag och Milian mysa. Hade tänkt sätta mig ute i solen en stund idag också medan Milian sover. Annars blir det en väldigt lugn dag. Kanske jag ger mig på dammsugaren också om jag har lust när
Tommie kommer hem. 

På måndag åker vi till Stockholm och blir där till söndag. Ska bli skönt att få lite semester och komma bort innan man ska börja jobba. Ska bli kul att umgås med min mamma och mina syskon också. Längtar nästan ihjäl mig. 


En glad bebis i morse klockan 06.00


Lite babygym innan det är dags att sova. 

Slutat amma

När jag ska amma Milian blir han så ledsen och arg så jag måste ge honom flaska. Direkt jag lägger honom vid bröstet blir han galen och bara skriker. Det bara blev så en dag och jag förstår inte varför. 
Han är lite otålig och tycker inte att det kommer nog fort så jag använder bröstpumpen för fullt här hemma nu. Så han får både bröstmjölk och ersättning men mest bröstmjölk. Känns tråkigt att han inte vill ta bröstet längre men det fungerar så bra som det är nu så jag ska verkligen inte klaga. 


En glad bebis i morse efter det att han fått mat 

Upptäckt sina händer

Idag vart vi på en extra kontroll på BVC eftersom Milian inte hade gått upp i vikt förra gången vi var där. 5345 g vägde han och 61 cm lång var han. Lilla killen börjar bli stor. Nästa gång vi ska på BVC ska Milian få sprutor vilket känns jätte hemskt. Men det ska nog gå bra. 

Milian har nu börjar upptäcka sina händer. Han äter på den hela tiden och ligger och tittar på dem. Det är så roligt att se hur han utvecklas. Jag längtar till det att han ska börja lära sig krypa, sitta m.m. Man blir så stolt när han gör något. 

I morgon är det efterkontroll för mig hos barnmorskan. Hon ska titta om allt ser bra ut och om livmodern dragit ihop sig som den ska. 

Milians gudmor

Milians gudmor va med oss i helgen vilket var super kul. Sofie är verkligen en människa som jag blir glad av att umgås med. Hon är en person som man inte behövt prata med på flera månader och sen när man pratar eller träffas känns det som att man aldrig varit i från varandra. Ska bli kul då Milian växer upp och får lära känna båda sina gudföräldrar. 


Milian med sin fina gudmor <3

Jobba

I maj ska jag börja jobba lite smått vilket känns jätte jobbigt. Det ska bli jätte kul att få jobba men jobbigt att lämna bort Milian. Milian ska vara hos sin farmor där jag vet att han kommer ha det jätte bra. Men det känns tufft att lämna bort honom ändå. Vill vara med honom hela tiden varje dag! Börjar nästan gråta av tanken att lämna honom för att jobba :( 

Nästa vecka ska vi börja ge Milian ersättning så att han ska kunna få mat medan jag jobbar. Ska även jobba lite i sommar också. Han kommer då få ersättning på dagarna och så ska jag amma på kvällar och nätter. Även det känns tufft. Vill kunna amma honom så mycket och länge som möjligt. Har valt att jobba lite för att spara föräldradagar. 


2 månader idag

Idag blir Milian 2 månader. Tiden går verkligen jätte fort. Man förstår liksom inte vart tiden tar vägen! Milian växer så det knakar och börjar vara mer och mer med. Det är så coolt att han bara är 2 månader gammal men ändå så me och förstår vad som händer. Han blir jätte ledsen om vi har kompisar på besök och han måste sitta eller ligga på golvet i sin babysitter. Han vill vara med och skratta och le till alla runt bordet. 

Milian sover fortfarande väldigt mycket på dagarna. Men är mer vaken när han liks är vaken. På mornarna vaknar man utav att han ligger och pratar med sig själv och ligger och skrattar åt sängmobilen. Väldigt pigg och glad är han i drygt 2 timmar. Sedan blir han lite grinig och trött och somnar då om och sover mellan 3-4 timmar. 

Men bäst av allt mår han när vi är ute med skotern. Han sover då hela dagen och jag måste väcka honom för att han ska få i sig lite mat! 

Såhär ser det ut när han vaknar på mornarna! 

Gudföräldrar

Milians gudfar blev vår bästavän Michael och Milians gudmor blev en utav mina bästa tjejkompisar Sofie. 

Är glad att vi valde dem till gusförärldrar.  Michael är vår bästavän och vi har otroligt roligt med honom. Vilket vi vet att Milian också kommer att ha. Sofie är otroligt snäll och omtänksam vilket är bra för Milian. De båda kommer vara personer jag hoppas Milian kommer se upp till. 



Milian och hans fina gudfar på hans födelsedag. Någon bild med Sofie har vi inte hunnit tagit då hon bor på annan ort . 

Ångest

Får ångest när jag tänker på att jag ska jobba lite i sommar. Tanken att jag ska lämna Milian får mig att må illa. Samma sak gäller det när jag tänker tanken att jag kanske ska ut och träffa en vän till mig när vi åker ner till Stockholm över Valborg. Jag undrar verkligen hur det ska gå!? Förstår mig inte på föräldrar som nästan varje helg lämnar bort sitt barn för att festa eller liknande. Hur klarar dom det? Jag klarar knappt av att gå på affären utan Milian. Även fast att jag vet att Milian har det lika bra hos Tommie som hos mig så tycker jag att det är jätte jobbigt. 
Distriktssköterskan sa till mig att jag reagerar helt normalt och att det är fler som är som jag än är som de föräldrar som lämnar bort sitt barn hela tiden. Vilket känns skönt då behöver jag inte känna mig knäpp. 



Milian är det bästa som har hänt mig och jag älskar honom mer än allt. Att älska någon på riktigt förstår man bara om man fått barn. 
Kommer aldrig sluta älska dig världens finaste son <3

7 veckor

Milian är nu sju  veckor gammal (snart åtta)  och väger 4870 g och är 60 cm lång. Han har börjat le mer och börjat bli mer stadig i nacken. Han är med på ett helt annat sätt än för någon vecks sedan. 

Sist vi var på BVC hade Milian endast gått upp 100 g och inte vuxit något på längden. Det berodde på att jag gick på GI så de fick jag sluta med direkt. Får börja om med det när jag slutar amma. Blev jätte ledsen då jag fick se att han knappt vuxit något. Det gjorde ont i hela mig. Även fast distriktssköterskan sa att det inte gjorde något så fick jag väldigt dåligt samvete. Längtar till nästa besök så att jag får se att han gått upp mer i vikt. 



RSS 2.0