Bebissparkar

Känner nu vår lilla prins sparka varje dag. Det är ordentliga sparkar. Blir så lycklig då han rör sig där inne. 100 dagar är det kvar nu! Hoppas dom 100 dagarna går väldigt fort. Vill träffa vår prins nu! Har köpt lite saker till hans rum så snart är det klart. Mår för övrigt jätte bra. Det enda som gör mig galen är mina höfter och svanskotan! Men det är det värt. 

Vi har köpt nya möbler som min älskling satt ihop idag. Längtar tills jag slutar jobbet så att jag får åka hem och fixa där hemma. 

En liten prins

Igår fick vi veta att vi ska få en liten pojke. Hade ställt in mig på att det var en tjej och trodde därför att jag skulle bli besviken ifall det var en pojke. Men så blev det verkligen inte. Glädjetårarna kom verkligen då barnmorskan berättade att det var en liten prins! Vilken lycka! En mini version av personen jag älskar. Kan verkligen inte vara lyckligare. Längtar ännu mer nu tills lillebror kommer ut. Namn är jätte svårt tycker jag. Vi båda måste ju vara överens så det ska bli kul att se vad vi väljer! 

Idag ska jag träffa en gammal kompis. Hon flyttar snart till USA så ska möta upp henne för en lunch, ska bli riktigt roligt! Jag verkligen älskar att umgås med henne. Världens roligaste, underbaraste, spralligaste och fina kompis är hon. 


Lilla prinsen! <3 


Sparkar

T kände vår bebis sparka för första gången igår, vilken lycka! Det är kul att han också får vars med att känns och inte bara se min mage växa. Bebis väger nu lite mer än ett halvt kilo och är lika lång som en linjal. Helt sjukt vad tiden går, känns som att det var igår jag fick reda på att vi väntade barn och bebis som bara vara lika stor som en räka då! Det är helt otroligt att ett liv kan växa i min kropp, känns lite läskigt att jag har en människa i min kropp. Längtar mer och mer för varje dag som går tills bebis kommer ut. 

På tal om annat så börjar min minisemester i morgon. Åker till Umeå och ska övernatta hos min fina kusin och hans flickvän, sedan på torsdag morgon går planet till Stockholm. Ska bli så roligt att träffa min fina familj där nere! Jag hoppas på shopping och att vi bara umgås en massa. Sen ska det bli skönt att få vars ifrån hundarna och all städning ett tag. Men T har jag lite separationsångest ifrån. Har aldrig haft det problemet förut men jag tror att de beror på att jag är gravid. 

Naglar

Har städat och fixat lite här hemma idag. Som vanligt, alltid finns det något att städa. Resten av dagen/kvällen blir lugn. Jobbar ett 10 h pass i morgon så måste verkligen vila så att jag ska orka. Annars har det inte skett eller hänt något speciellt i mitt liv. Jag har fixat naglarna och det är väl det enda. Ska börja ta hem folk igen så att dom får fina naglar. Ska bli kul. 

Föräldragrupp

Första föräldragrupp träffen är gjord. Var inte så speciellt men det var roligt att träffa andra gravida. Lite fick man lära sig iallafall och det är väl huvudsaken. Nästa träff kan jag tyvärr inte vara med på då jag åker ner till Stockholm. Men de resterande ska jag vars med på. 

Ikväll är det sykurs, ska bli kul. Hoppas bara att jag hinner sy klart de jag klippt ut. 

Hemsk natt

Ligger just nu i sängen och är nervös över att somna. Natten till idag va hemsk! Vaknade flera gånger av att jag hade lite ont i magen. Tänkte efter varje gång att vaknar jag en gång till av smärtan måste jag åka till sjukan. Somnade om och vaknade vid klockan 6 med en riktigt hemsk smärta i magen. Jag trodde där ett tag att jag skulle dö. Blev genast jätte orolig och trodde de var något med bebis. Självklart får man dom där hemska tankarna om att bebis är död. Jag klev upp och gick runt lite i huset och skulle försöka känna efter om bebis sparkade. Men icket! Gick och la mig igen och lyckades somna om. Vaknade vid 9 av att jag hade sjukt ont i ryggen och höfterna, jag undrade om jag någon gång skulle få vakna av mig själv och inte pågrund av smärtor. Insåg då att smärtorna i magen försvunnit och känner stor lättnad. Somnar om och vaknar vid halv 11, av smärtor i ryggen. Gick in och googlade om vad felet kunde vara och då såg jag hade jag hade nästan alla symtom för foglossningar. Det har jag vart rädd för att få och hoppats på att jag skulle få slippa de! Ringde barnmorskan och berättade hur jag kände och vart jag hade ont. Även hon trodde de var foglossningar. Hon skulle boka in en tid för mig och ringa upp mig sedan. Hon har fortfarande inte ringt och mina höfter och min rygg värker som bara den. Bebis har nog känt på sig att jag varit orolig över att det skulle hänt något. Det har vart så lugnt hela dagen i min mage och jag har bara fått fler och fler hemska tankar. När vi åkte hem till T mamma efter middagen och började bebis sparka för fullt och gör det fortfarande. Fick nästan en liten tår i ögat när jag kände att bebis sparka.

Jag hoppas denna natt blir bättre och att jag slipper oroa mig så mycket! I morgon blir det föräldragrupp och sykurs. Ska bli roligt! God natt <3 

























Bristningar

Fick sovmorgon i morse, så skönt! Klev upp vid halv elva och käkade lite frukost. Åkte sedan Sorsele och lämnade in mitt hm paket. Beställde en vinterjacka förra veckan men den var alldeles för stor så skickade tillbaka den idag. Var sedan och jobbade en liten stund på dagis. Älsklingen fixade middag idag medan jag fixade mina naglar. Äntligen har jag fina naglar igen! 

Tog bilder på min mage igår och såg hur snabbt man får bristningar. Bara på någon dag har jag fått jätte mycket. 

Dom ser hemska ut och fler lär det säkert bli! 

Helgen


I fredags fyllde min pappa år så vi åkte till Storuman och firade honom på kvällen. Han bjöd på smörgåstårta och lite annat smått och gott. När vi kom hem somnade jag framför tv.n och sov till halv 1, då ringde Helena och ville ha skjuts. Jag skjussade henne och åkte sedan hem och la mig igen. 

 På lördagen rensade jag min garderob och i mina andra grejjer. T satte ihop en bokhylla så att jag kan förvara mina nagelgrejjer och mina tyggrejjer. Det tog mig hela dagen att rensa bort gammalt skit. Men roligt var det. Nu är det fint och så har jag ordning på mins grejjer igen! På kvällen blev vi bjudna på älgfilé med klyftpotatis hos Christian och Michael. Super gott var de. Grabbarna bastade och jag och Melinda tog det bara lugnt. Vid halv 1 åkte vi hem för att jag var trött och T lite för full. Idag har jag storstädat hela huset och klippt ut för att sy en overall till lilla Tingeling. Men självklart så skulle både symaskinen och overlocken krångla så jag gav upp. Ligger nu på soffan ska snart skjussa Melinda till bussen. Tråkigt att hon ska åka hem idag. Ska efter det åka och handla så att jag kan laga middag. Ikväll blir det en lugn kväll framför tv.n med lite popcorn. Kanske ska jag försöka mig på symaskinen och overlocken också. 

Den goda maten Michael hade lagat.



Melinda som tagit kort på sig själv med min kamera

Nöjd med resultatet

Igår på sykursen sydde jag ett par byxor och en mössa åt vår lilla bebis. Sydde ett par till när jag kom. Riktigt nöjd blev jag med resultatet. Har klippt ut mer ikväll som jag ska sy i helgen om jag hinner. Min pappa fyller 37 i morgon så vi ska åka till Storuman för att fira honom, det ska bli kul. Får ju även träffa mina underbart söta syskon då också. Innan min pappas kalas ska jag åka till Sorsele med Helena för att göra lite ärenden sen ska jag även baka en kladdkaka till min pappa. Spjälsängen får vi hem i morgon också, ska bli super kul att få ställa in den i bebis rum. 

Natten till idag var hemsk. Usch! Hade så fruktansvärt ont i ryggen att jag inte kunde sova, gick fram och tillbaka mellan köket och hallen för att smärtan skulle minska. Tillslut tröttnade jag på de och tvingade mig själv att ligga i sängen tills jag somnade även fast att de gjorde ondast då jag låg ner. Halv tre tittade jag på klockan sist inatt. Men fick en rejäl sovmorgon då istället, vaknade vid halv tolv och det var verkligen välbehövligt. Har lika ont i ryggen idag så jag hoppas verkligen att jag kommer få somna direkt jag lägger mig ändå. Har massa saker att göra i morgon så har verkligen inte tid med någon sovmorgon. 

Dags att fika lite innan läggdags. Godnatt 


Mardrömmar

Vaknade 8.30 i morse av att jag hade ont i nacken så jag kunde inte somna om. Klev upp och började diska bort all disk eftersom vi just nu är utan diskmaskin. Har också förberett för sykursen som är ikväll. Upptäckte även nyss att det inte är någon föräldragrupp idag utan det är nästa onsdag. Hade sett fel, så jag får vänta en vecka till. Måste ändå åka upp till Sorsele för lite ärenden idag.
 
Har börjat drömma så hemska drömmar nu på natten. Ibland är det så att jag inte ens vill somna om efter att ha vaknat av en hemsk dröm. Drömmer mycket om att T eller bebis dör. Det är absolut inte roligt. Vaknar helt svettig i panik och kollar så att T är vid liv. Bebis kan jag inte kolla utan får då vänta tills jag känner en spark eller liknande istället. Usch! Ja hoppas verkligen inte att dessa drömmar fortsätter. Sen gör detta ständiga kissande på nätterna mig galen, vaknar jag inte av någon hemsk dröm så vaknar jag av att jag är kissnödig och det händer ungefär 6 gånger per natt. Längtar så mycket tills detta är över och vår lilla bebis ligger bredvid oss i sängen.

Blir det för trångt?

Idag efter jobbet så hade jag tänkt sy och pyssla lite men så blev det inte. Vi åkte istället och hämtade en diskmaskin vi fått som visade sig vara trasig så de rann ut vatten i köket. Suck! Så denna kväll spenderas därför istället här i soffan framför tv.n så får jag hoppas att jag hinner sy och pyssla lite i morgon på dagen istället. Klockan 14 i morgon så ska jag och T börja på en föräldragrupp så det ska bli roligt att se vad de är för något och vad vi kommer att göra. Sedan på kvällen är det sykurs för min del så ja hoppas att jag hinner sy lite där och kanske lära mig något nytt.
 
Jag har märkt att om ja böjer mig ner för att ta upp något eller om jag lägger mig lite på sidan av magen så sparkar bebis för fullt. Undra om de är för att de blir trångt. Jag märkte de för någon dag sedan och igår när jag la mig så fick ja inte somna i min sköna sovställning för att bebis protesterade, direkt jag la mig på rygg eller mer på sidan så slutade bebis att sparka.

Sovmorgon

Idag tog jag en välbehövlig sovmorgon. Vaknade vid 11 av att hundarna skällde för att T kom hem på lunch. Det känns som att jag håller på att bli sjuk, det spränger i öronen och huvudvärken ska vi inte ens tala om. Men jag hoppas verkligen inte att jag blir sjuk. Vill kunna jobba så mycket som möjligt nu fram till då jag ska vara mammaledig. Börjar jobba 13.30 på dagis idag så det blir en skön dag, älskar att jobba där! När jag kommer hem från jobbet ska jag klippa ut byxorna jag ska sy till vår lilla bebis. I morgon är det sykurs och jag hade tänkt tjuvstarta lite idag.
 
Jag kom på mig själv igår när jag satt och surfade lite på internet. Allt jag kollade på till bebis rum var rosa och hello kitty. Vilken chock det kommer bli för mig om barnmorskan säger att det är en kille. Har verkligen ställt in mig på att det är en liten tjej. Jag är så att jag vill att de ska va rosa, rött och lila på tjejer och blått och grönt på killar. Vet inte varför men jag tycker bara de. Längtar tills jag får veta vad det är så jag får köpa första tjejiga eller pojkiga kläderna. Det lilla jag köpt är i neutrala färger och det tycker jag är jätte tråkigt.
RSS 2.0