1 månad

Milian blev 1 månad i söndags. Helt sjukt vad tiden går fort. Han har börjat le mer och vara vaken mer på dagarna. Har ju varit bortskämd med att han sovit i stort sett hela dagarna och jag har kunnat göra hur mycket som helst. Kan fortfarande göra allt men med Milian på mitt bröst i baby Björns bärsele. Den bästa uppfinning som någon någonsin kommit på. 

Vi har storstädat huset nu på morgonen och Milian satt då i bärselen hos Tommie. Det är nu fint och städat till i helgen då min mamma, syster och Christoffer kommer. Morfar fyller 75 år så vi ska fira honom. Ska bli roligt att träffa hela släkten. 

Tommie åker bort med sina killkompisar och ska köra skoter, känns jätte jobbigt. Har aldrig sovit själv i huset och aldrig vart själv med Milian heller så det känns jätte konstigt. Min mamma och mina syskon ska ju vara hos mig i helgen men det känns ändå jobbigt. Tur jag inte blev helt själv iallafall. 



Raketfart

När man är mammaledig går dagarna i raketfart! När Milian hade vaknat i morse så ammade jag honom och sedan fick han bada. När han hade badat så fick han sitta i sin babysitter medan jag höll på och fixa lite i köket. Han är så nöjf när han sitter i den, vilket är bra för då hinner jag göra lite saker. Han ville ha lite mer mat innan han skulle sova så då ammade jag honom och sedan mös vi lite tills han somnade. Under tiden Milian sov så bakade jag två kakor, städade, dammsög, tvättade, vek tvät, hängde tvätt, målade naglarna och plockade ihop lite i Milians rum. När han vaknade fick han mat och sedan mös han med Tommie innan han skulle gå ut och fortsätta med sitt bygge. 

Nu ligger vi på soffan och ska vila lite innan det är dags att laga lite middag. Klockan är redan halv tre och förstår verkligen inte vart tiden tagit vägen. Klockan var ju nyss halv åtta då Milian vaknade. 


BVC

Idag har vi vart på BVC igen för att väga och mäta Milian. Idag vägde han 4435 g och var 56 cm lång. Han växer verkligen mycket nu. Man börjar märka på kläderna att han växer. Stl 56 börjar passa bättre nu men ett tag till kan han ha den storleken. I övrigt mår Milian jätte bra och är verkligen nöjd med livet. Klagar endast då de inte går nog snabbt att få mat. 

Vi var även på socialkontoret och skrev på faderskapsppperna. Trodde bara att det var Tommie som skulle skriva på men även jag behövde de. Så nu är alla papper som behövdes skrivas på och fixas efter födseln gjorda, känns skönt att fått de bort gjort.

Ska fortsätta amma Milian och sen dammsuga och hänga lite tvätt inna jag ska laga middag. Resten av kvällen blir det nog bara soffmys. 








Det är verkligen inte lätt att ta en bild på en bebis som aldrig ligger still. 

Tur eller skit snack!

Jag vet inte om jag bara har tur eller om folk bara snackar en massa skit när det gäller att vara småbarnsförälder. När jag väntade Milian så sa jätte många till mig att jag skulle passa på att sova innan han skulle komma osv för att de skulle jag inte få göra när han var hos oss. Ingenting skulle jag hinna och man skulle bara vara trött och grinig. Men absolut så är det inte. Jag får sova på nätterna, Milian vaknar endast en gång och äter ungefär i 20 minuter och somnar sedan om direkt. Jag hinner duscha, städa, tvätta och laga mat. Jag gör allt som jag gjorde när Milian inte fanns. Allt förutom att gå ut med hundarna och det är för att jag inte vill lämna honom inne själv medan jag är ute. Är rädd att han är ledsen och ingen hör honom. Så det gör Tommie. Men allt annat fixar jag själv och känner mig inte alls speciellt trött eller hängig. 

Har man ett barn som har ont i magen eller något annat problem som gör att dom är ledsen kan jag förstå att man passar på att sova då bebisen sover för att orka. Men har man ett barn som äter, sover och bajsar som det ska så hinner man göra allt plus lite till. 

Tycker det är hemskt hur folk skrämmer en när det gäller graviditet, förlossning, tiden efter förlossningen och att vara småbarnsförälder. 

Växer så det knakar

Idag var vi på vårt andra BVC besök och lille prinsen hade gått upp från 3830 till 4110 och vuxit från 54 till 55,5. Han växer så det knakar. Själv märker jag inte att han växer, alla kläder i 56 är fortfarande alldeles för stora. Är så glad att han växer och följer kurvan. 

Angående kläder så skulle jag inte ha lyssnat på någon. Nästan alla jag frågade sa till mig att jag bara skulle ha kläder i stl 56 och 62 för att de skulle passa en nyfödd. Vad visste jag så jag lyssnade självklart på de. Men där fick jag. Har verkligen inte ett enda plagg som passar honom, allt är förstort. Så till nästa gång vet jag att jag ska köpa kläder i stl 50 också. Iallafall lite så något plagg passar. 


Vi mös lite idag efter promenaden
RSS 2.0